Byd velkommen til Maria

Maria Stjernholm Gudiksen er Boligselskabernes Fællessekretariats nye boligsociale medarbejder. Maria er 29 år gammel og har en kandidatuddannelse i projektledelse fra Syddansk Universitet. Hun kommer fra en stilling i Randers Kommune, og vi ser frem til, at hun nu skal arbejde med job- og uddannelsesvejledning her hos os. Maria havde første arbejdsdag i sekretariatet den 14. maj.

Som boligsocial medarbejder står Maria for Job- og Uddannelsesvejledning for 16-20 årige. Her mødes hun med unge, der ønsker gode råd til enten at komme i job eller i gang med en uddannelse. Vejledningen er personlig og tager udgangspunkt i en snak om den enkeltes ønsker og muligheder. Netop nu er Maria i gang med at rekruttere flere unge til job- og uddannelsesvejledning.

– Det er et interessant område at arbejde med. Jeg arbejder jo med de her unge menneskers liv. De ved, at job og uddannelse er vigtigt, men det kan være svært at strukturere sin søgning, og derudover kan der være mange forskellige andre udfordringer. Man kan sige, at min opgave er at bygge bro mellem arbejdskraften og erhvervslivet, fortæller Maria.

Foruden de direkte vejledningssamtaler med de unge vil Maria fokusere på at opbygge gode relationer i det lokale erhvervsliv, som eksempelvis kan få de unge i virksomhedspraktik og give dem gode oplevelser og værdifuld erfaring. Derudover vil hun gerne udvikle gruppeaktiviteter for de unge – det kunne eksempelvis være virksomhedsbesøg.

– Men kerneopgaven for mig er relationsarbejdet. Jeg tager mig tid til den enkelte og til at forstå de unges problemstillinger. Jeg kan hjælpe dem med at danne overblik over mulighederne, uanset om det drejer sig om job eller uddannelse, siger Maria.

Hun er i færd med at lære systemerne i Viborg Kommune at kende. Udover de unge og erhvervslivet bliver Jobcenteret og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) nogle af hendes nærmeste samarbejdspartnere.

– Det kommunale system kan godt være svært for de unge at navigere i. Jeg vil meget gerne give dem en hjælpende hånd til at komme ind den rigtige vej, fortæller Maria.

Boligselskabernes Fællessekretariat har andre aktiviteter som Juniorhjælpere, Iværksætteri for Unge, Lommepengejob og Brandkadetter, der har som hovedformål at klargøre og motivere børn og unge til at tage en uddannelse og at komme ind på arbejdsmarkedet. Disse aktiviteter slipper typisk de unge, når de når 17-18 års-alderen. Marias Job- og Uddannelsesvejledning for 16-20 årige ligger derfor i naturlig forlængelse af flere af vores øvrige aktiviteter, og kan hjælpe de unge med at komme det sidste stykke ind over målstregen.

– Jeg ser meget frem til at arbejde med de unge. Jeg glæder mig til at se dem lykkes med deres visioner, og at de får succes og vokser, siger Maria.

Ønsker du at komme i kontakt med Maria, er du velkommen til at kontakte hende på:

E-mail: msgu@jobcenterviborg.dk

Telefon: 87 87 46 52