Juniorhjælperne har skrevet under

Mandag den 2. oktober var efterårets hold af juniorhjælpere samlet på Ungdomsskolen til introduktionsaften. Mange havde valgt at tage forældrene med til det første møde med underviserne og de andre juniorhjælpere. Der er på dette hold 18 juniorhjælpere, som kommer fra de forskellige boligområder, Boligselskabernes Fællessekretariat arbejder i. I de kommende fem uger skal de unge drenge og piger gennem et undervisningsforløb, som klargør dem til praktik i forskellige daginstitutioner.

Spændingen var derfor også stor til introduktionsaftenen, hvor de unge fik at vide, i hvilken institution, de skal fungere som juniorhjælper i 18 timer, når teorien er overstået.

Det er boligsocial medarbejder Hanne Lundholm, der sammen med ungdomsskolens Bodil Vitting Petersen og institutionsleder Lise Bech Madsen, er ansvarlig for juniorhjælperne. Hanne Lundholm gjorde det klar for de unge, at institutionerne har en forventning om, at de har lært nogle færdigheder, inden de kommer ud i praktik. Det er derfor en forudsætning, for at man kan starte i praktik, at man har deltaget i den teoretiske del.

De fem ugers teori skal nok blive spændende for juniorhjælperne, der blandt andet skal lære førstehjælp og basisviden om leg og børns motoriske udvikling.

Til slut fik de unge skrevet under på deres kontrakter og taget billeder til den Facebookgruppe, hvor de nu kan lære hinanden bedre at kende og udveksle erfaringer.

Held og lykke, Juniorhjælpere.