Unge fra 13 til 17 år tilbydes fritidsjobvejledning og siden et lommepengejob i deres eget boligområde.
Kontaktperson: Boligsocial medarbejder, Ivanna Schou 21 21 82 25 isc@fs-viborg.dk
Unge med lyst til at komme ind på arbejdsmarkedet og gøre sig de første erfaringer med lønsedler, banker og jobansøgninger, har mulighed for at deltage i fritidsjobvejledning og derefter ansøge om et lommepengejob i boligområdet eller et fritidsjob.
I fritidsjobvejledningen stifter de unge bekendtskab med begreber som frikort og udtalelser. De lærer, at man skal have en bankkonto, og hvordan man skriver CV og ansøgning. Det er så den enkelte unges situation, der afgør, om det er et fritidsjob eller et lommepengejob i boligområdet, der passer bedst til vedkommende.
- Det handler om, at de skal have en god oplevelse med arbejde og få en forståelse for vigtigheden af, at man overholder aftaler og tager ansvar. Det forbereder dem også på jobsøgningen, når de er ældre. I og med at lommepengejobs skal være i boligområderne, giver det også mulighed for at få nogle nye relationer mellem unge og de øvrige beboere, siger koordinator for Fritidsjobvejldning og Lommepengejob, Ivanna Schou.
Hun lægger også vægt på, at de unge i kraft af fritidsjob eller lommepengejob kommer til at opleve følelsen af at tjene og have sine egne penge til rådighed.
- Unge, der begynder at arbejde i boligområderne, kan også opleve at få en helt anden rolle i lokalsamfundet. Lommepengejob kan være med til at gøre dem synlige i området på en positiv måde, siger Ivanna Schou.
For mere information om Fritidsjobvejledning og Lommepengejob, kontakt Ivanna Schou.
Samarbejdspartnere:
Afdelingsbestyrelserne
Formål:
- At gøre afdelingerne til et godt sted at bo, set med beboernes og byens borgeres øjne.
- At skabe mere trygge boligområder.
- At skabe bedre udlejning i afdelingerne, herunder reducere antallet af tomme boliger.
Projekter
Har du behov for økonomisk rådgivning?
Kontakt Irene Fonnesbech på tlf. 20 80 18 02 eller mail: if@fs-viborg.dk