FRESHBOYZ og iværksætterdrømmen

                                                                                                 

Byens yngste mikrovirksomhed

I perioden fra september 2017 til maj 2018, har Boligselskabernes Fællessekretariat været base for en gruppe drenge fra 13-16 år, som i tæt samarbejde med frivillige venture piloter og erhvervsfolk har deltaget i Mind Your Own Business forløb og arbejdet sammen om at starte deres egen mikrovirksomhed.

Undervejs i det ni måneder lange forløb har drengene været igennem en spændende proces, hvor de har arbejdet hårdt og har fået masse viden om alt det, der skal til for at få virksomheden til at fungere: alt fra ideudvikling, kontakt til underleverandør og varebestillinger til oprettelse af bankkonto, skatteforhold og salgsprocedure. Og ikke mindst har drengene været igennem en fantastisk personlig udviklingsrejse, hvor deres engagement, evnen til at holde fast, også i modvind, samarbejde, teamånd og kammeratskab blev udfordret undervejs.

Som en del af forløbet har drengene deltaget i et arrangement med drenge fra andre mikrovirksomheder i landet. Sidst, men ikke mindst har alle deltagerne været til Business Award i København for at præsentere resultaterne af deres arbejde for Mind Your Own Business-mikrovirksomheder fra andre byer.

  • Det er en god mulighed for at få nogle succesoplevelser, som ikke afhænger af faglig succes i skolen. Er man kreativ og drømmer om et liv som selvstændig, kan man få en masse viden om strukturen i en virksomhed og hvad der skal til for at starte sin egen, siger Ivanna Schou, der er koordinator for Mind Your Own Business.

Det var op til drengene at beslutte, hvilken virksomhed de ønskede at arbejde med, og hvilke produkter de havde lyst til at beskæftige sig med. Viborg-drengene har valgt at prøve kræfter som producenter af hoddies og t-shirts,

  • De har lært at forpligte sig over for fællesskabet, ligesom man gør på en arbejdsplads. De har opdaget hinandens og egne styrker og bragte dem i spil på en måde, som var til gavn for det fælles projekt, siger Ivanna Schou.

Mind Your Own Business-forløbet er nu afsluttet i denne omgang, men flere drenge har valgt at holde fast, og i samarbejde med et par venturepiloter lever FreshBoyz videre. Men uanset fremtidig udvikling i mikrovirksomheden har drenge fået en solid pakke af værkstøjer, erfaringer og nye spændende relationer, som de kan trække på, når nye veje ift. job og uddannelse skal vælges.

Fællessekretariatet hører gerne fra beboere, som bliver inspireret af FreshBoyz erfaringer og også får lyst til at prøve kræfter med et lignende forløb.

Kontakt Ivanna Schou (se nedenfor) for mere information om Mind Your Own Business forløb i 2017-2018 og fremtidige muligheder.

Samarbejdspartnere: Organisationen Mind Your Own Business, frivillige venture piloter, mentorvirksomhed

Kontaktperson: Boligsocial medarbejder, Ivanna Schou   21 21 82 25   isc@fs-viborg.dk

Formål:

  • At gøre afdelingerne til et godt sted at bo, set med beboernes og byens borgeres øjne.
  • At skabe mere trygge boligområder.
  • At skabe bedre udlejning i afdelingerne, herunder reducere antallet af tomme boliger.

Projekter

Baba – Viborg

Formidling og information

Formidling og information

Vejviseren

Vejviseren

Naboskabs­frivillige

Naboskabs­frivillige

Naboskabet

Naboskabet

Junior­hjælpere

Junior­hjælpere

Mind Your Own Business

Mind Your Own Business

Job- og Ud­dan­nelses­vej­ledning for 16-20-årige

Job- og Ud­dan­nelses­vej­ledning for 16-20-årige

Fritidsjobvejledning og Lommepengejob

Fritidsjobvejledning og Lommepengejob

Børn og Familiers Fritids- og Foreningsliv

Børn og Familiers Fritids- og Foreningsliv

Forældreakademiet

Forældreakademiet

Opsøgende arbejde og lokale klubaktiviteter

Opsøgende arbejde og lokale klubaktiviteter

Brandkadetter

Brandkadetter

Har du behov for økonomisk rådgivning?

Kontakt Irene Fonnesbech på tlf. 20 80 18 02 eller mail: if@fs-viborg.dk